Η Σπηλιά
βρίσκεται στην άκρη του Κάμπου των Χανίων 2Km από το Κολυμβάρι, 22 Km από την πόλη των Χανίων και 30km από το αεροδρόμιο των Χανίων . Η θέση της , δίπλα σε κόμβο του εθνικού δρόμου επιτρέπει την πρόσβαση στα Χανιά σε περίπου 20 λεπτά. Το χωριό πήρε το όνομα του από το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου που βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα του χωριού πάνω σε ένα λόφο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία με μεγάλη ιστορική αξία και μοναδική θέα.

Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο ναός της παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ενώ πιο κάτω υπάρχει μια πηγή και πυκνή βλάστηση από πανύψηλα πλατάνια ανάμεσα στα οποία λειτουργεί ταβέρνα με παραδοσιακό φαγητό. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν 3 mini market από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο Κολυμβάρι
(5 λεπτά δρόμος με το αυτοκίνητο ) μπορείτε να δείτε την Ιερά Μονή Γωνιάς και την ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στο κέντρο του χωριού υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, ταχυδρομείο, κέντρο υγείας, Super market και τράπεζες. Η περιοχή φημίζεται για το φρέσκο ψάρι, το αρωματικό Κισσαμίτικο κρασί και το βραβευμένο ελαιόλαδο.

Το χωριό βρίσκεται σε τοποθεσία κατάλληλη για εκδρομές στις πιο σημαντικές ακτές της Κρήτης, τα πασίγνωστα Φαλάσσαρνα με την απέραντη αμμώδη παραλία και την αρχαία πόλη και τη μαγευτική λιμνοθάλασσα στο Ελαφοννήσι τοποθεσίες βραβευμένες από διεθνείς φορείς για την καθαρότητα του νερού και των χρωματικών σχηματισμών της αμμουδιάς . Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου στην Γραμβούσα όπου μπορείτε να απολαύσετε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου.

Για τους λάτρεις της έντονης νυχτερινής διασκέδασης των beach bar του wind surfing και άλλων extreme sports σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Πλατανιάς περιοχή όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω σε αφθονία.

Οδηγίες Προς το Spilia Villas

Αεροδρόμιο
(45 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο)

Χανιά
(15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο)

Ταβέρνες, αγορά
5 λεπτά με τα πόδια η πιο κοντινή ταβέρνα και μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, σνακς, καφετέριες και supermarkets μετά από 10 λεπτά οδήγηση

Νοσοκομείο-ιατρείο-Φαρμακείο
Ιατρείο βρίσκεται στην Σπηλιά (3 λεπτά με το αυτοκίνητο) φαρμακείο στο Κολυμβάρι (5 λεπτά με το αυτοκίνητο). Το κεντρικό νοσοκομείο το νομού βρίσκεται έξω από τα Χανιά κοντά σε κόμβο της εθνικής (20-25 λεπτά με το αυτοκίνητο)

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

  • Σπήλαιο Αγίου Ιωάννη (3 λεπτά οδήγηση)
  • Αρχαία Φαλάσσαρνα-ακτή (25 λεπτά περίπου)
  • Ελαφονήσι (50 Km- 1ώρα περίπου)
  • Μπάλος-Γραμβούσα (15 λεπτά οδήγηση από το λιμάνι αναχώρησης στην Κίσσαμο)
  • Πλατανιάς (10 λεπτά οδήγηση)